YuCo medical

Mobiel anesthesieteam brengt cliënten in Nederlandse én Belgische tandartspraktijken onder narcose

YuCo Medical bouwde in de afgelopen tien jaar aan een aantal mooie samenwerkingen, zoals die met het bedrijf Anesthesia and Intensive Care Services (AIC) van anesthesioloog en intensive care-arts Mustafa Albayrak. Het mobiele team rijdt langs tandartspraktijken door heel Nederland en België om patiënten onder algehele anesthesie te brengen voor hun behandeling.

Patiënten die doodsbang zijn voor de tandarts, simpelweg niet tegen een instrument in hun mond kunnen of bijvoorbeeld een psychisch trauma hebben: om diverse redenen kan het fijn of nuttig zijn om iemand in de tandartsstoel onder algehele anesthesie te brengen. De vraag hiernaar groeit dan ook snel en hard.

Van één naar drie bussen
Het mobiele team van AIC Services is op anesthesiegebied al tien jaar de betrouwbare samenwerkingspartner van tandartsen. Onder meer dankzij de zorgprofessionals die YuCo Medical levert. “Wij kunnen snel schakelen en goede anesthesiemedewerkers leveren. Voor onze professionals is dit een leuke afwisseling. Ze werken met andere mensen, op een andere plek dan in een ziekenhuis. Het is een fijne aanvulling op een huidige opdracht”, vertelt Yuri.

Het loont niet voor een tandartspraktijk om zelf de algehele anesthesie op te tuigen, omdat er niet dagelijks onder narcose wordt gewerkt en het de nodige investeringen en organisatie vergt. Het inhuren van het mobiele team biedt daar een oplossing voor. Het mobiele team komt met een totaalpakket aan anesthesiologische zorg, waardoor zij de volledige narcose in de praktijk kunnen regelen.

Mustafa Albayrak richtte het team op. Hij legt uit hoe het ooit begon. “We werden eens ingehuurd om personeel te leveren aan een tandarts die behandelingen onder narcose aanbood in Alphen aan den Rijn. Daar kwamen veel mensen op af. Het bleek populair, zo ontstond het idee. In 2013 kwam ik in contact met een tandarts, die meerdere praktijken in de regio Rotterdam leidde. Hij wilde een samenwerking opzetten om behandelingen onder narcose aan te bieden, waarbij wij de investeringen wat betreft de narcose deden en alles leverden. Zijn praktijken werden later overgenomen door een keten en zo is het balletje steeds harder gaan rollen. We begonnen met één bus, nu hebben we er al drie met voldoende capaciteit per bus om op twee kamers tegelijkertijd patiënten gecontroleerd en veilig onder algehele anesthesie te brengen.”

Zuiderburen
Mustafa, zelf anesthesioloog en intensive care-arts, zag het aantal aanvragen in rap tempo stijgen. Dat is niet meer opgehouden. Inmiddels werken ze van Groningen tot aan Kortrijk. Het mobiele team neemt alle apparatuur mee naar de praktijk, zodat de patiënt in de voor hem of haar bekende en vertrouwde omgeving en bij de eigen tandarts behandeld kan worden. YuCo Medical levert zoals gezegd een groot deel van de anesthesiemedewerkers. “Ik werkte met Eelco al in het Amphia Ziekenhuis samen, twintig jaar geleden toen ik nog in opleiding was. We hadden een goede klik en dat is zo gebleven. YuCo Medical is een goede, betrouwbare partij. Het zijn mensen waar je op kunt bouwen, die met je meedenken en met wie je snel kunt schakelen. Ik weet dat zij goed personeel leveren. Dat is fijn”, vertelt Mustafa.

Het mobiele team doet van tevoren de screening van de patiënt, verzorgt de informatievoorziening en de nazorg. Ook zorgt AIC Services voor de informatievoorziening na de behandeling richting de huisarts. “Zodat de tandartsen zich echt alleen op hun specialisme hoeven te focussen.”

De Belgen hebben het mobiele team inmiddels ook ontdekt. Mustafa merkt echter dat de zuiderburen iets conservatiever zijn, iets terughoudender om een dergelijke innovatie door te voeren. Terwijl het risico relatief klein is. “De kans om blijvend letsel op te lopen is volgens de statistieken groter als je met de auto naar de praktijk toe rijdt, dan wanneer je in de praktijk onder algehele anesthesie wordt behandeld.”

Toekomst
De drie bussen van het mobiele team zijn niet elke dag tegelijkertijd op weg. “Ik wil altijd enige overcapaciteit hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de praktijken en de patiënten moeten altijd op ons kunnen rekenen”, vertelt Mustafa. Zijn mobiele teams en de professionals van YuCo Medical blijven flink in trek. “De vraag neemt toe. We willen uiteindelijk heel Nederland en Vlaanderen veroveren.”

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op via:

mail: info@yucomedical.nl
telefoon: 076 – 88 71 313
of via ons contactformulier

Wil je op de hoogte gehouden worden?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

    YuCo Medical … een bewuste keuze

    YuCo Medical is NEN 4400-1 gecertificeerd en heeft het SNA Keurmerk!

     

    sna