YuCo medical

Marcel gaat voor YuCo Medical nieuwe sectoren aanboren: ‘Het sollicitatiegesprek duurde 2,5 uur’

Wat is de overeenkomst tussen store manager in een kledingzaak en recruitment consultant in de medische zorg? Dat kan Marcel van Rooij (40) je vertellen. Hij is de nieuwe recruitment consultant van YuCo Medical. “De persoonlijke aanpak greep me.”

Hoe Marcel aan zijn nieuwe baan kwam? Via zijn vorige werk. “Yuri en Eelco waren al jarenlang klanten in de kledingzaak waar ik werkte. Vooral Yuri kwam vaak, een echte modeliefhebber. Maar ik zocht een nieuwe baan, omdat ik altijd het hele weekend moest werken en daardoor mijn gezin weinig zag. Ik sprak daar met Yuri over. Ik wist dat hij in de detachering werkte, maar had geen idee in welke sector. Ik vroeg of hij iets voor me kon betekenen. Hij zei: ‘Stuur je cv en salarisindicatie maar.’ Zo gezegd, zo gedaan. Binnen anderhalve dag kwam hij al bij me terug. ‘We willen je graag voor onszelf. Als recruitment consultant in de medische sector.’ Ik was verbaasd. Het sloot totaal niet aan bij mijn ervaring. Dat zegt overigens niks, want ik werkte voor mijn vorige baan in de bouw en industrie. Ik vroeg ze: ‘Waarom wil je mij?’ Het antwoord was eigenlijk vrij logisch. ‘Zoals je mij al jarenlang helpt en hebt geholpen, hoe jij bent als persoon: ik weet zeker dat je daarmee naadloos aansluit bij ons. Jij wilt een stap extra zetten voor een klant en werkt met een persoonlijke benadering.’”

Persoonlijke benadering
Het sollicitatiegesprek vond plaats op het kantoor van YuCo Medical met het volledige team: ook Dimri en Simone waren aanwezig. “Op maandagochtend om 10.00 uur hadden we afgesproken, om 12.30 uur liep ik naar buiten. Het gesprek duurde 2,5 uur, omdat de klik direct heel sterk was. Toen had ik in mijn hoofd al getekend.” Naast de onderlinge klik sprak de persoonlijke aanpak van YuCo Medical hem aan. “Als iemand jarig is, een meeloopdag heeft of ergens op gesprek mag komen, sturen ze altijd een appje. Dat is een voorbeeld van de persoonlijke benadering, die ikzelf in de winkel ook had. Het is ook belangrijk in je werk: je kiest toch allereerst voor de persoon, daarna voor de organisatie of het bedrijf en vervolgens voor het product of de dienst.”

Daarnaast overtuigden de YuCo’ers hem van de match tussen zijn kwaliteiten en de sector. “Ik ben nu een maand bezig en merk dat het goed gaat. Al is het wel echt een taaie sector, met name door de verschillende specialismes en afdelingen. De hulp van mijn collega’s is heel waardevol.” Ook de zzp’ers en opdrachtgevers verwelkomen hem op een fijne manier. “Ik ben open, transparant en eerlijk tegen hen. Ik vertel wie ik ben, wat ik doe en dat ik nieuw ben in deze sector. Negen van de tien mensen zeggen tot nu toe: ‘Hey Marcel, dat maakt niet uit. Welkom bij de club!’”

Iets betekenen
Het werk bevalt hem ook. Hij merkt dat de samenwerking met de zorgprofessionals goed bij hem past. “Je zoekt een opdracht die bij hun wensen past. Dat vind ik machtig mooi. Daarnaast kan ik ook mijn saleservaring in deze baan kwijt. Ik heb iets wat opdrachtgevers echt nodig hebben: goed medisch zorgpersoneel.”

Iets betekenen komt veelal terug in zijn verhaal. Voor de zzp’ers, voor de sector, maar ook voor YuCo Medical. “YuCo Medical doet nu veel voor ziekenhuizen en een beetje voor verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg. Ze willen mij inzetten om nieuwe sectoren aan te boren. Ik vind het mooi om iets te kunnen betekenen voor het bedrijf. Niet één van de zovelen zijn, niet je takenlijstje afvinken en dan naar huis gaan, maar echt iets neerzetten.” Na een maand voelt hij zich al een volwaardig teamlid. “Ik heb het echt naar mijn zin. De sfeer binnen het bedrijf is heel fijn.”

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op via:

mail: info@yucomedical.nl
telefoon: 076 – 88 71 313
of via ons contactformulier

Sitemap

Wil je op de hoogte gehouden worden?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

    YuCo Medical … een bewuste keuze

    YuCo Medical is NEN 4400-1 gecertificeerd en heeft het SNA Keurmerk!

     

    sna