YuCo medical

10 jaar YuCo Medical: dynamisch, persoonlijk en leerzaam

Van Brussel naar het Groene Hart Ziekenhuis. Van een mobiel team naar de OK. Van thuiswerken naar een groter kantoor. Tijd voor een terugblik ter ere van onze tiende verjaardag, met Yuri en Eelco.  

Eelco en Yuri vonden elkaar in het werkveld. Ze hadden allebei als anesthesieverpleegkundige en algemeen verpleegkundige ervaring ‘met de poten in de klei’. Daarnaast zagen ze veel gelijkenissen in elkaars werkwijzen, toen ze samenwerkten als anesthesieverpleegkundigen en als partners in een eerder uitzend- en detacheringsbureau, dat ook zzp’ers bediende. “We hebben dezelfde inzet, doen alles voor onze mensen en opdrachtgevers. We vinden het allebei belangrijk om met korte lijntjes te werken, snel te reageren, altijd klaar te staan en gas te geven. Het is heel belangrijk dat je daarin hetzelfde bent, anders krijg je scheve blikken en frictie.”

Ze keken zelf jarenlang in allerlei keukens, werkten in diverse ziekenhuizen als zorgprofessionals. “We weten hoe fijn de vrijheid en afwisseling is. Je leert overal nieuwe mensen kennen en krijgt te maken met andere werkwijzen. En je voelt je echt onderdeel van een team, als je je daarvoor openstelt. Ook al ben je ergens tijdelijk.”

Ondernemerschap
Yuri en Eelco zagen kansen om het uitzenden, detacheren en zzp’en in de zorg te professionaliseren. Vanuit dat idee werd YuCo Medical geboren.

In 2012 ontstond het concept, in 2013 de onderneming. Ook als ondernemers leerden Yuri en Eelco veel bij. “We werkten tien jaar geleden vanuit het huisadres van Eelco en onze administratie lag in een kluis bij Yuri. Dat is nu gelukkig totaal anders. We kregen in 2017 ons Bredase kantoor, inmiddels zijn we daar in vierkante meters ook weer flink gegroeid. We automatiseerden en professionaliseerden. We behaalden het SNA-keurmerk, wat aantoont dat wij onze zaken op orde hebben, netjes werken en goed met onze partners omgaan.” Met de groei kwam ook het verlangen naar nieuwe collega’s voor Yuri en Eelco zelf. Dat was wederom leerzaam. “In 2020 kwam Dimri en in 2021 Simone. Het is heel belangrijk dat YuCo’ers bij ons passen. Wij kunnen lezen en schrijven met elkaar, werken op vergelijkbare manier. Die werkwijze zoeken we ook bij nieuwe recruitment consultants. Daarnaast is het natuurlijk fijn als zij YuCo Medical verder kunnen brengen door hun blik op en ervaring in de recruitment en zorg.”

YuCo Medical begon als dé plek voor OK-personeel, met vooral anesthesiemedewerkers die op zoek waren naar vrijheid en afwisseling. Inmiddels werken we ook met algemeen verpleegkundigen, verzorgenden-IG, obstetrieverpleegkundigen, verkoeververpleegkundigen, endoscopieverpleegkundigen, IC-verpleegkundigen en operatieassistenten. En hebben we zelfs een aantal docenten waar we mee samenwerken, professionals die verpleegkundigen opleiden. “Het belangrijkste blijft dat we iedereen persoonlijke aandacht kunnen geven. Door borrels en activiteiten te organiseren, maar ook door regelmatig te informeren hoe het gaat. We zijn echt een team, met alle zorgprofessionals en opdrachtgevers.” Om die aanpak te waarborgen, zoekt YuCo Medical momenteel een nieuwe recruitment consultant. “Op een fijne manier groeien, daar gaan wij voor.”

Brussel en corona
Twee periodes steken met kop en schouders boven de rest uit, in de herinnering van Yuri en Eelco. “We hebben best lang zelf in het Universitair Ziekenhuis Brussel (UZB) gewerkt en daar mensen gedetacheerd. Alleen in Wallonië kenden ze een anesthesieopleiding. Ze hadden in Brussel maar twee anesthesieverpleegkundigen. We kwamen daar in een andere cultuur terecht. We hebben professionals gedetacheerd en mensen opgeleid. Na vier jaar vertrokken we. De afstand werd toch wat te groot en wij hadden onze handen inmiddels vol aan ons werk in Nederland. Daarnaast konden we het ziekenhuis met een gerust hart achterlaten bij de groeiende groep anesthesieverpleegkundigen.”

Die andere leerzame periode? Corona, natuurlijk. “Hybride werken, video-afspraken, lege operatiekamers: corona zette ons op scherp. We hebben iedereen aan het werk kunnen houden. Anesthesiemedewerkers werden veelvuldig op de IC ingezet, OK-assistenten gingen op andere plekken aan het werk en de vraag naar verpleegkundigen was enorm.” Ieder ziekenhuis ging anders met deze periode om. “We moesten snel schakelen. Daarnaast vonden we het belangrijk om bij onze mensen te peilen hoe het ging. Die persoonlijke aanpak blijft altijd onze prioriteit.” Het waren interessante jaren. Dynamisch, zoals de zorg altijd dynamisch is: het is een sector die continu verandert. Net als de wet- en regelgeving voor zzp’ers in Nederland. Weer een reden om gecontroleerd te groeien.

Gelukkig kunnen we elkaar nu weer in de ogen kijken en niet door een scherm. Voor de komende tien jaar is het doel duidelijk: het persoonlijke contact met de zorgprofessionals en opdrachtgevers behouden. “De opdrachtgevers kennen ons en wij hen. Ze weten dat wij op korte termijn goede mensen kunnen leveren, met ervaring, die hard werken.” Daarnaast is groeien een tweede doel, omdat je op die manier zorgprofessionals een groter scala aan werkplekken kunt bieden en meer opdrachtgevers aan goede krachten kunt helpen.

Feest!
YuCo Medical zou YuCo Medical niet zijn zonder feestje ter ere van deze mijlpaal. “De professionals en opdrachtgevers waar wij intensief mee samenwerken, kunnen zeker een uitnodiging verwachten”, zo sluiten Yuri en Eelco de terugblik vrolijk af.

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op via:

mail: info@yucomedical.nl
telefoon: 076 – 88 71 313
of via ons contactformulier

Wil je op de hoogte gehouden worden?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

    YuCo Medical … een bewuste keuze

    YuCo Medical is NEN 4400-1 gecertificeerd en heeft het SNA Keurmerk!

     

    sna