YuCo medical

Juridische aspecten van werken als zzp’er in de zorg

1-1.jpg

Contracten als zelfstandige zorgprofessional

Als zelfstandige zorgprofessional (ZZP’er) ben je verantwoordelijk voor het aangaan van contracten met opdrachtgevers. Deze contracten zijn essentieel om de voorwaarden van de samenwerking vast te leggen. Het is cruciaal om contracten zorgvuldig te bekijken en juridisch advies in te winnen om ervoor te zorgen dat ze jouw belangen beschermen. Zaken zoals betalingstermijnen, aansprakelijkheid, opzeggingstermijnen en andere specifieke voorwaarden moeten duidelijk worden vastgelegd om mogelijke geschillen te voorkomen.

Juridische aspecten van werken als zzp'er in de zorg
Juridische aspecten van werken als zzp'er in de zorg

Aansprakelijkheid als zelfstandige zorgprofessional

Aansprakelijkheid is een belangrijk juridisch aspect voor ZZP’ers in de zorg. Als zelfstandige ben je persoonlijk verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg die je levert. Dit betekent dat eventuele fouten of schade die voortvloeien uit jouw handelen jouw aansprakelijkheid kunnen beïnvloeden. Het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is daarom van groot belang. Deze verzekering beschermt je tegen financiële gevolgen als gevolg van claims van cliënten als er sprake is van een beroepsfout.

Wet- en regelgeving voor zelfstandige zorgprofessionals

Als ZZP’er in de zorg moet je op de hoogte zijn van relevante wet- en regelgeving. Denk hierbij aan de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De Wkkgz stelt eisen aan de kwaliteit van zorgverlening en regelt de rechten en plichten van zowel zorgverleners als cliënten. De AVG heeft betrekking op de omgang met persoonsgegevens en vereist dat je zorgvuldig omgaat met privacygevoelige informatie van cliënten.

Juridische aspecten van werken als zzp'er in de zorg
Juridische aspecten van werken als zzp'er in de zorg

Ondersteuning van YuCo Medical voor zelfstandige zorgprofessionals

YuCo Medical biedt waardevolle ondersteuning voor zelfstandige zorgprofessionals op het gebied van contracten, aansprakelijkheid en wet- en regelgeving. Het bedrijf heeft expertise in het opstellen en beoordelen van contracten, waardoor ZZP’ers zich kunnen concentreren op hun zorgtaken zonder zich zorgen te hoeven maken over juridische kwesties. Daarnaast kan YuCo Medical adviseren over passende verzekeringen om de aansprakelijkheid te dekken en biedt het trainingen en informatie over relevante wetgeving, waardoor zelfstandige zorgprofessionals in staat zijn om te voldoen aan de wettelijke vereisten en hoogwaardige zorg te blijven leveren.

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op via:

mail: info@yucomedical.nl
telefoon: 076 – 88 71 313
of via ons contactformulier

Sitemap

Wil je op de hoogte gehouden worden?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

    YuCo Medical … een bewuste keuze

    YuCo Medical is NEN 4400-1 gecertificeerd en heeft het SNA Keurmerk!

     

    sna