YuCo medical

Mieke is nieuw als zzp’er, maar zeker niet in het vak: ‘Ik kies voor vrijheid’

Mieke van der Plas is een van de nieuwste zzp’ers in het netwerk van YuCo Medical. De 42-jarige Katwijkse geniet van de afwisseling, vrijheid en nieuwe ervaringen. “Ik vind het heel waardevol dat je in korte tijd een band op kunt bouwen met patiënten.”

Mieke werkt sinds 2004 als gediplomeerd mbo-verpleegkundige. “Ik deed mijn opleiding aan het LUMC. Daar werkte ik vervolgens ook jarenlang op de afdelingen neurologie, neurochirurgie en cardiologie. Daarna heb ik op detacheerbasis in meerdere ziekenhuizen en privéklinieken gewerkt. Binnen het LUMC op verschillende afdelingen, daarnaast in het HMC, het HagaZiekenhuis, het Alrijne, het Meander Medisch Centrum, WeightWorks Clinics en de Penitentiaire Inrichting Haaglanden. Ik heb ook nog drie periodes op Aruba gewerkt.”

Aanpassen
Ze leert van iedere werkplek weer nieuwe dingen. “Ieder ziekenhuis en iedere privékliniek is anders, heeft andere protocollen en werkwijzen. Je moet je steeds aanpassen. Daar leer je veel van.” Vorig jaar is ze begonnen als zzp’er om nog meer vrijheid in haar werk te ervaren. “Vrijheid in mijn rooster en in mijn opdrachten.”

Ze koos YuCo Medical uit als een van haar partners. “Ik hoorde op de werkvloer meerdere collega’s over YuCo Medical. Die waren heel positief, spraken over goede voorwaarden en een leuk team. Dat team is klein, maar daardoor zijn ze ook echt betrokken en voelt de aanpak persoonlijk. Ze houden je op de hoogte van de ontwikkelingen die voor jou belangrijk zijn en de lijntjes zijn kort.”

Nieuwe opdracht
Mieke gaat volgende maand aan de slag in het Spaarne Gasthuis in Haarlem. “Ik richt me graag op de interne specialismes, long, oncologie en cardio. Daar heb ik al veel ervaring mee en voel ik me prettig bij.”

Ze heeft zowel ervaring in het ziekenhuis als in de privékliniek. “Het fijne aan een kliniek is dat je meer tijd hebt. Het ziekenhuis is vaak wat drukker.” Ze haalt zelf de meeste voldoening uit de band die ze opbouwt met haar patiënten. “De communicatie en begeleiding van een patiënt vind ik leuke onderdelen van het werk. Daarom spreekt bijvoorbeeld ook de palliatieve zorg me aan. Het is mooi dat je nog iets voor iemand en diens familie kan betekenen in de laatste levensfase.”

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op via:

mail: info@yucomedical.nl
telefoon: 076 – 88 71 313
of via ons contactformulier

Wil je op de hoogte gehouden worden?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

    YuCo Medical … een bewuste keuze

    YuCo Medical is NEN 4400-1 gecertificeerd en heeft het SNA Keurmerk!

     

    sna