YuCo medical

Anesthesiemedewerker Brenda geniet na 25 jaar in dienst van het vrijere leven als detacheerder

Brenda de Jong (48) verliet na 25 jaar in het Groene Hart Ziekenhuis haar vertrouwde operatiekamer voorgoed. De medewerker anesthesie koos voor het vrije leven van een detacheerder. Ze wilde uit haar comfortzone stappen en leerde direct een wijze les bij haar eerste opdracht.

“Ik had vooraf duidelijker aan moeten geven wat ik niet wil”, zo is Brenda eerlijk. Tijdens die eerste opdracht liep de communicatie met de teamleider stroef. Ze voelde zich niet gehoord en moest meer diensten draaien dan ze wilde. Ze belde YuCo Medical om te bespreken wat de andere opties zijn. “Dat is het voordeel van deze vrijheid: je zit nergens aan vast. Het is natuurlijk niet je intentie om een opdracht voortijdig af te breken, maar je hebt als detacheerder meer vrijheid dan wanneer je in dienst bent.”

Verademing
YuCo Medical schakelde vervolgens ‘heel vlot’ volgens Brenda. “Ik kreeg al gelijk drie plekken aangeboden. Ik ben bij het Maasstad Ziekenhuis op gesprek gegaan en heb daar duidelijk gezegd wat mijn wensen zijn en waar mijn grenzen liggen. Het klikte goed en ik ging aan de slag. Ik kreeg mijn rooster voor de eerste drie maanden en was opgelucht: dit voelde als een verademing.”

Brenda geniet nu van de nieuwe ervaring die ze opdoet in Rotterdam. Ze wilde weg bij het Groene Hart om in andere ziekenhuizen rond te kijken. “Ik heb al vaker gedacht aan detacheren. Dit was het juiste moment: wij gaan volgend jaar verhuizen naar net over de Belgische grens bij Roosendaal, waardoor het qua reistijd niet te doen zou zijn om in Gouda te blijven werken. Ook zie je nu overal tekorten, waardoor de onzekerheid van het werken zonder vast contract slechts relatief is. En ik zie dat niet veranderen binnen vijf jaar.”

YuCo Medical
Ze greep de kans aan om eens rond te kijken. “Om te onderzoeken wat bij mij past.” Ze kende Eelco al jarenlang vanuit haar werk en kwam daardoor al snel bij YuCo Medical terecht. “Daarnaast hoorde ik goede verhalen van collega’s over YuCo Medical.”

Het Maasstad Ziekenhuis bevalt tot nu toe goed. “Het is weer een heel ander ziekenhuis, met een andere mentaliteit. In de basis is het hier echt goed geregeld. Ze doen weer andere operaties dan ik gewend ben, wat leuk en leerzaam is.”

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op via:

mail: info@yucomedical.nl
telefoon: 076 – 88 71 313
of via ons contactformulier

Wil je op de hoogte gehouden worden?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

    YuCo Medical … een bewuste keuze

    YuCo Medical is NEN 4400-1 gecertificeerd en heeft het SNA Keurmerk!

     

    sna