YuCo medical

Gidion geniet van de afwisseling dankzij YuCo Medical: ‘Als ik op één plek blijf, roest ik vast’

YuCo Medical werkte in de afgelopen tien jaar met veel zorgprofessionals samen. Een ‘oudgediende’ is Gidion de Wilde, hoewel hij pas 33 jaar jong is. Voor de anesthesiemedewerker was het best spannend om de stap van een vast dienstverband naar het zzp’en te wagen. Inmiddels kijkt hij met trots terug op de tien opdrachten die hij volbracht én met veel vertrouwen vooruit naar de toekomst.

Gidion neemt even tijd voor ons op vrijdag, zijn ‘papadag’. “Ik heb jonge kinderen en vind het daarom fijn om langdurige opdrachten dicht bij huis, De Bilt, te doen. Dan kun je goede afspraken voor de lange termijn maken met je opdrachtgever en ben je snel thuis na je werk.” Hij is blij met de brede keuze aan opdrachten die hij bij YuCo Medical heeft.

Gidion leerde Eelco al kennen tijdens zijn opleiding in het Woerdense Zuwe Hofpoort, inmiddels bekend als het St. Antonius Ziekenhuis, die hij volgde tussen 2009 en 2012. “We stonden samen op de operatiekamer. Hij leerde me de fijne kneepjes van het vak. Eelco was een gezellige, vrolijke en lekker joviale collega.” Gidion ging na zijn opleiding aan het werk in Het Diakonessenhuis in Utrecht. “Daar ontmoette ik mijn vriendin, zij was operatieassistent.”

Nog nooit zonder werk
Kortom, wederom een mooie kennismaking op de werkvloer. Drie jaar lang werkte hij met veel plezier in Utrecht. Ondertussen sprak hij regelmatig met collega’s die als zzp’er werkten. Een werkend leven dat hem wel aantrok. “Maar het was ook een spannende stap om te zetten. Ik had het idee dat ik mijn zekerheid verloor. Ik kreeg de tip om eens contact te leggen met Eelco. Dat deed ik, op een vrijdagavond volgens mij. We hebben toen langer dan een uur gepraat. Ik kon al mijn vragen bij hem kwijt en hij stelde me gerust.” Geen reclamepraatje, merkt Gidion tot op de dag van vandaag. “Ik heb nog nooit zonder werk gezeten.”

Het leven als zzp’er bevalt hem ‘tot op heden heel erg goed’. “Je werkt op uiteenlopende plekken, krijgt diverse opdrachten en leert verschillende werkwijzen kennen. Ziekenhuizen werken met andere protocollen en attributen en iedere anesthesioloog en collega-anesthesiemedewerker heeft zijn eigen ideeën, kennis en ervaring. Ik merk dat ik zelfverzekerder ben geworden door al mijn ervaringen. Ik word niet snel meer enorm zenuwachtig van een spoedgeval bijvoorbeeld. Daarnaast vind ik de afwisseling fijn. Ik kan niet op één plek blijven zitten, dan roest ik vast.” Ook voelt hij zich overal een volwaardig teamlid. “In een ziekenhuis lopen tegenwoordig zoveel zelfstandigen en detacheerders rond, dat ze die samenwerking wel gewend zijn. Daarnaast stel ik mezelf altijd open en geïnteresseerd op, dat helpt ook.”

Verkoever
Maar het gaat natuurlijk niet alleen maar crescendo. Zo herinnert Gidion zich een periode als verkoevermedewerker. “Daar ben ik niet voor opgeleid en had ik geen ervaring in. Ik kwam bij die opdrachtgever als anesthesiemedewerker, maar toen vroegen ze of ik op de verkoeverafdeling bij de kinderen kon werken. Dat had ik nog nooit gedaan, maar toch zei ik ‘ja’. Ik voelde me daar vanaf dag één niet lekker bij. Ik legde het aan Eelco en Yuri voor en die hadden gelukkig binnen een week al een nieuwe opdracht voor me.”

Hij merkt sowieso dat hij altijd bij YuCo Medical terechtkan met zijn vragen. “Ook in het weekend. Ze weten van de hoed en de rand, hebben zoveel ervaring en zijn zelf ook anesthesiemedewerker. Dat is heel erg fijn in de communicatie.”

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op via:

mail: info@yucomedical.nl
telefoon: 076 – 88 71 313
of via ons contactformulier

Wil je op de hoogte gehouden worden?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

    YuCo Medical … een bewuste keuze

    YuCo Medical is NEN 4400-1 gecertificeerd en heeft het SNA Keurmerk!

     

    sna