YuCo medical

Verzekeringen als zorg ZZP-er

1.jpg

De juiste verzekeringen voor zorg ZZP-ers

Als zelfstandige in de zorgsector, of het nu gaat om verpleegkundigen, OK professionals, of andere zorgprofessionals, is het essentieel om de juiste zakelijke verzekeringen te hebben. Deze verzekeringen beschermen niet alleen jouw eigen belangen, maar ook die van jouw cliënten en jouw bedrijf. Hieronder vind u enkele cruciale verzekeringen waar u als zelfstandige in de zorg rekening mee moet houden.

1. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Een BAV is een van de belangrijkste verzekeringen voor zorg ZZP-ers. Het beschermt je tegen claims die voortkomen uit fouten of nalatigheid in de uitoefening van jouw beroep. Bijvoorbeeld, als een cliënt schade lijdt door een fout in jouw zorgverlening, kan een BAV de kosten van juridische verdediging en eventuele schadevergoeding dekken. Dit is voornamelijk belangrijk is voor opdrachten in ZBC en ZKN instellingen. Omdat ziekenhuizen altijd primair verzekerd zijn voor extern personeel.

Verzekeringen als zorg ZZP-er
Verzekeringen als zorg ZZP-er

2. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan eigendommen van anderen of letselschade die tijdens jouw werkzaamheden ontstaat. Denk bijvoorbeeld aan het per ongeluk omstoten van een kostbaar voorwerp in het huis van een cliënt. Deze verzekering beschermt je tegen de financiële gevolgen van dergelijke incidenten. Ook hier is dit voornamelijk belangrijk is voor opdrachten in ZBC en ZKN instellingen, want ziekenhuizen zijn primair verzekerd zijn voor extern personeel.

3. Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Een AOV biedt inkomensbescherming als je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken. Als zelfstandige is het cruciaal om een AOV te hebben, omdat je niet kunt terugvallen op een werkgever voor ziekteverlof of arbeidsongeschiktheidsuitkeringen.

4. Zakelijke Rechtsbijstandverzekering

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering helpt bij juridische geschillen, zoals contractgeschillen of arbeidsconflicten. Als zelfstandige is het handig om toegang te hebben tot juridisch advies en ondersteuning wanneer dat nodig is.

Het belang van inzicht in aansprakelijkheidsrisico’s en dekking

Het hebben van de juiste verzekeringen is slechts de eerste stap. Het is ook van cruciaal belang om een grondig inzicht te hebben in jouw aansprakelijkheidsrisico’s en of jouw huidige dekking voldoende is. Dit vereist regelmatige evaluatie en mogelijk aanpassing van jouw verzekeringspolissen.

Zorg ZZP-ers moeten zich bewust zijn van de specifieke risico’s die verband houden met hun werkzaamheden. Bijvoorbeeld, de risico’s kunnen variëren afhankelijk van of je in een thuissituatie werkt of in een zorginstelling. Door deze risico’s te identificeren, kun je jouw verzekeringsdekking beter afstemmen op jouw behoeften.

Het is raadzaam om regelmatig contact op te nemen met een verzekeringsadviseur die gespecialiseerd is in zakelijke verzekeringen voor zorgprofessionals. Deze professional kan jou helpen bij het evalueren van jouw huidige dekking, het identificeren van hiaten en het aanpassen van jouw polissen om ervoor te zorgen dat je voldoende beschermd bent.

Verzekeringen als zorg ZZP-er
Verzekeringen als zorg ZZP-er

Hoe YuCo Medical kan helpen en ondersteunen

YuCo Medical begrijpt de unieke uitdagingen waarmee zorg ZZP-ers worden geconfronteerd als het gaat om verzekeringen en aansprakelijkheidsrisico’s. Als gespecialiseerd zorgdetacheringsbedrijf kunnen ze niet alleen zorgprofessionals helpen bij het vinden van passende opdrachten, maar ook bij het verkrijgen van de juiste zakelijke verzekeringen.

Door samen te werken met YuCo Medical kunnen zorg ZZP-ers profiteren van hun uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van verzekeringen in de zorgsector. Door een samenwerking met Van Loon Verzekeringen (Dordrecht) kunnen wij advies op maat bieden, afgestemd op de specifieke behoeften en risico’s van individuele zorgprofessionals. Met YuCo Medical aan jouw zijde kun je met vertrouwen jouw zorgpraktijk voortzetten, wetende dat je goed beschermd bent.

Meer informatie?

Neem dan contact met ons op via:

mail: info@yucomedical.nl
telefoon: 076 – 88 71 313
of via ons contactformulier

Sitemap

Wil je op de hoogte gehouden worden?

meld je dan aan voor onze nieuwsbrief:

    YuCo Medical … een bewuste keuze

    YuCo Medical is NEN 4400-1 gecertificeerd en heeft het SNA Keurmerk!

     

    sna